Thema sessies

Is er een bepaald thema dat je specifiek aantrekt? Waar je voelt dat je je verder in wilt verdiepen?

In onze thema-sessies geven we onszelf de luxe om te focussen en ons te verdiepen in één welbepaald thema.  We lichten een specifiek aspect uit dat te maken heeft met bewustzijns-ontwikkeling en gaan er uitgebreid op in.  Hier wordt kennis verdiept en wijsheid geboren.

Voor wie

Iedereen die meer begrip en diepgang zoekt. Die zich graag een hele dag onderdompelt in een specifiek onderwerp dat voor hun belangrijk is.

Meer concreet ben jij bereid om met volle engagement en focus de verdieping op te zoeken en mogelijk te maken. Elk thema wordt actief op jezelf betrokken.  

Aanbod

In deze sessies verdiepen we ons in één van de thema’s die hieronder worden beschreven met zo’n 6 tot 8 deelnemers onder begeleiding van één van onze coaches.

Meet your Personality

Wat is dat nu precies, persoonlijkheid?  En hoe kan je die van jezelf beter leren kennen?  Met welke delen ervan heb je een goed contact en met welke minder?  Tegen welke loop je nog tegenaan, en hoe bepalen zij jouw leven?  En hoe breng je die meer in balans, want daarin ligt de vrijheid.

In deze thema-sessie linken we kennis met ervaring.  In de voormiddag leggen we de focus op het mentale en richten we ons op een uitgebreide exploratie van het persoonlijkheidsmodel van het Enneagram.  We belichten elke strategie met de mogelijkheid om die van jezelf (verder) te onderzoeken.

Tijdens de namiddag nemen we je mee in de ervaring.  We laten het model los, en nemen de tijd om de verschillende stukken in onszelf te ‘voelen’, ook diegene die we dachten niet te hebben. Het ervaren dat ook die stukken in ons aanwezig zijn, bevordert de integratie ervan.  Wat automatisch leidt tot meer opties en keuzevrijheid.

Presence: hoe blijven we zoveel mogelijk in contact met onze essentie en wat zet ons terug in automatische piloot?

Geen gemakkelijke vraag en al zeker geen gemakkelijke toepassing. Het start echter met inzien wat ons uit het ‘nu’ haalt, wat zijn de triggers en hoe werkt dat dan precies?  En hoe kunnen we terugkeren naar onze ‘oorspronkelijke staat’?

Het onderscheidingsvermogen te ontwikkelen tussen onze essentie en ons ego, dat is de kunst. Een groter bewustzijn daarover geeft ons meer het gevoel een innerlijke leidraad te hebben die ons richting geeft.

Wie of wat is een "sterke leider"?

Deze themasessie start met de getuigenis van Dirk De Clippeleir over zijn eigen proces binnen de Ancienne Belgique van autoritaire naar meer kwetsbare leider.  Na het delen van zijn verhaal, starten we de verdiepende dialoog.

Wat betekent “sterke” leider? Welke ervaringen hebben we? Wat was dat ene magische AHA moment? Wat kunnen we van Dirk en van elkaar leren? Wat raakt of inspireert ons en nemen we mee? Hoe gaat dit nazinderen in ons leiderschap en leven?

Deze uitwisseling en het unieke individuele leerproces wordt gefaciliteerd en gestructureerd door 1 van onze coaches.

Maatwerk voor bedrijven

Representeer je een bedrijf en heb je interesse in het SeeHouse aanbod op maat, dan ontmoeten we jou graag!

Onze experts

Stuk voor stuk gepassioneerde en ervaren experts creëren samen met jou de beleving die beweging brengt.

Elke Weemaes

Elke Weemaes

Persoonlijkheidsontrafelaar - Bewustzijnscoach

Elke is een coach pur sang. Ze wordt letterlijk ‘verliefd’ op iedereen die in haar stoel belandt, wat vertaald kan worden als een ‘diepe passie voor mensen en wat hen drijft’. Ze is de ingenieur die iemands systeem helpt ontrafelen tot in de kern. Rust en geduld zijn kenmerkende eigenschappen die zorgen voor de ontspannenheid die nodig is voor bewustzijnsgroei. Intuitief en zonder oordeel, steeds nieuwsgierig en met de intentie om mensen vrijer te maken. Vrijer van wat hen beperkt om voluit te leven.
Ze is al jarenlang huis-coach van de Cronosgroep en heeft ondertussen meer dan tienduizend coachinguren op haar teller. Haar opgebouwde kennis en wijsheid delen, dat is wat haar blij maakt.

Ann Leonard

Ann Leonard

Psychologe - Psychotherapeut - Bedrijfscoach - Yogateacher

Ann liet een aantal jaar geleden Groepspraktijk Conciente in handen van haar collega’s, om zich volledig te focussen op het geven van Voice Dialogue opleidingen, Bedrijfscoachings en haar Yogapassie. Een schot in de roos.
In haar Bedrijfscoachings hanteert ze het voice Dialogue kader. Wens je jouw Enneagramtypes te doorleven, en van hieruit wezenlijke shifts en bewustere keuzes te maken, dan ben je bij Ann aan het juiste adres.
In de Yoga brengt ze haar kennis vloeiend samen in op maat gemaakte lessen, afgestemd op jouw lichamelijke noden.
Ann is een vrouw met ondernemerszin, steeds vernieuwend.  Elke Coaching of Yogales is origineel. Met een welgemeende nieuwsgierigheid en ongelofelijke zachtheid speelt ze in op de uniciteit van elk wezen. Zorgvuldig kijken en luisteren naar wat je nodig hebt, daar ligt haar kracht. Om zo stilaan, stapje per stapje open te komen in je geest en je lichaam.
Op deze manier sluit Ann naadloos aan bij de missie en visie van Seehouse. Let’s move your body and soul ☺!'

Dirk De Clippeleir
©Cato Beljaars

Dirk De Clippeleir

Inspirerende no-nonsense mens, leider en mentor

Dirk De Clippeleir, momenteel algemeen directeur van BRUZZ, was jarenlang directeur van de legendarische Brusselse concertzaal Ancienne Belgique en topman bij de platenmaatschappijen EMI en Universal. Een fascinerend parcours, wetend dat hij in essentie een “stilte liefhebber” is die ervan houdt zich terug te trekken in een boek. Hij staat kritisch en uitdagend in de wereld, is zuinig met het uiten van emoties, maar blijft in essentie een kwetsbaar ventje met een rijke gevoelswereld. Thema’s als het klimaat en kunst liggen hem zeer nauw aan het hart. Diepe vriendschap en zijn verlangen impact te hebben en zijn ervaring te delen zijn de basis van zijn connectie met SeeHouse. 

Inschrijven

Voel je je aangesproken om je te verdiepen in 1 van deze thema’s rond persoonlijke ontwikkeling, maar heb je nog vragen?
Meld je aan via het contactformulier en wij contacteren jou om vrijblijvend kennis te maken en te verkennen of onze thema sessie jouw verwachtingen in kan vullen. 

Ben je klaar om in te schrijven? Klik hieronder op “Inschrijven”, betaal online en ontvang van ons een bevestiging met alle praktische details.

Meet your Personality

Deze themasessie gaat door op woensdag 1 juni 2022 van 9 tot 17u in Stroyland in Hove. De sessie wordt begeleid door Elke Weemaes en Ann Léonard.

575,00 excl. btw

Wie of wat is een “sterke leider”?

Deze themasessie gaat door op dinsdag 28 juni 2022 van 18u30 tot 21u30 in de regio Brussel.

275,00 excl. btw

Gesprekken die rustig aanvoelen, vragen die nog voor een antwoord inzicht brengen, en een minzame blik die vertrouwd voelt, brengen zinvolle introspectie.

Kathleen Gillis

Founder, Suzy Wander

Beste Dirk, Ik heb u onlangs bezig gehoord in Touché van enkele jaren geleden. Ik vond u zeer inspirerend.  Het belang van goede manieren, warmte, nederigheid, kwetsbaarheid. De durf om te breken met gewoontes en tradities en hoe jou dat als mens persoonlijk verrijkt.

Ik probeer de inzichten die u gaf, mee te nemen in mijn ondernemersverhaal.

Lieze

Oprichter, Proactify