Samen Socrates

Hoe zalig zou het zijn om… het juiste antwoord niet te moeten hebben? Anderen hun perspectief te ontdekken?

Door te filosoferen kan je loskomen van je vastgeroeste denken en geef je ruimte voor een nieuwe en bredere kijk op het leven. Hierdoor besef je dat je vrijer bent dan je ooit gedacht had.

Filosoferen is op gestructureerde en gedisciplineerde wijze op zoek gaan naar wijsheid. Je scherpt je ideeën aan en krijgt een bredere blik.

Als je jezelf hierin kan trainen vind je meer rust in je hoofd en een nieuwe gedachtengang openbaart zich.

Voor wie

Iedereen die soms niet weet, maar via vragen stellen en filosoferen zich open wil stellen voor antwoorden.

Meer concreet ben jij bereid je gangbare overtuigingen los te laten en actief deel te nemen aan een zoektocht naar antwoorden op de vraag van de avond. Een gesprek waarin kennis niet is voorgekauwd, maar je eigen wijsheid gevoed wordt doorheen de uitwisseling.   

Aanbod

Filosoferen is een spel. Je doet het samen. Je gaat actief in op je eigen en andermans gedachten, je durft twijfelen, je toetst elkaars gedachten, je bedenkt en argumenteert, bouwt een gedachte op of laat er eentje los. Eén zinnetje is soms genoeg om een hele nieuwe wereld en perspectief te openen. Tesamen creëer je en weet je meer.

In “Samen socrates” bieden we verschillende gelegenheden waarin we nieuwe vragen en inzichten in de kring werpen, waar we elkaars wereldbeeld en ideeën toetsen. Jij hoeft niet de alwetende weter te zijn, want niemand heeft het ultieme antwoord in pacht.

Heerlijk toch?

En? Durf jij ook eens niet wetend te zijn?

Onze facilitators

Stuk voor stuk gepassioneerde en ervaren experts creëren samen met jou de beleving die beweging brengt.

Ann Van Malderen

Ann Van Malderen

Essentie Facilitator - Transformatie coach

Ann belichaamt “het beste van twee werelden”: haar ruime management ervaring en een Master in Marketing Management aan Vlerick, combineert ze met haar liefde voor mensen en een Master in Arbeidspsychologie aan de KULeuven. Vanuit haar zijn nodigt ze uit tot diepgang én inspireert ze tot actie. Haar scherp observatie vermogen is één van de meest betrouwbare instrumenten in haar werk. Haar stijl is open en direct, doch op een zachte manier want steeds vertrekkend vanuit een open hart. Ann vertaalt haar brede ervaring in een holistische aanpak die diepe transformatie faciliteert en blijft hierin voortdurend zelf groeien en ontwikkelen. 

Elke Weemaes

Elke Weemaes

Persoonlijkheidsontrafelaar - Bewustzijnscoach

Elke is een coach pur sang. Ze wordt letterlijk ‘verliefd’ op iedereen die in haar stoel belandt, wat vertaald kan worden als een ‘diepe passie voor mensen en wat hen drijft’. Ze is de ingenieur die iemands systeem helpt ontrafelen tot in de kern. Rust en geduld zijn kenmerkende eigenschappen die zorgen voor de ontspannenheid die nodig is voor bewustzijnsgroei. Intuitief en zonder oordeel, steeds nieuwsgierig en met de intentie om mensen vrijer te maken. Vrijer van wat hen beperkt om voluit te leven.
Ze is al jarenlang huis-coach van de Cronosgroep en heeft ondertussen meer dan tienduizend coachinguren op haar teller. Haar opgebouwde kennis en wijsheid delen, dat is wat haar blij maakt.

Dirk De Clippeleir
©Cato Beljaars

Dirk De Clippeleir

Inspirerende no-nonsense mens, leider en mentor

Dirk De Clippeleir, momenteel algemeen directeur van BRUZZ, was jarenlang directeur van de legendarische Brusselse concertzaal Ancienne Belgique en topman bij de platenmaatschappijen EMI en Universal. Een fascinerend parcours, wetend dat hij in essentie een “stilte liefhebber” is die ervan houdt zich terug te trekken in een boek. Hij staat kritisch en uitdagend in de wereld, is zuinig met het uiten van emoties, maar blijft in essentie een kwetsbaar ventje met een rijke gevoelswereld. Thema’s als het klimaat en kunst liggen hem zeer nauw aan het hart. Diepe vriendschap en zijn verlangen impact te hebben en zijn ervaring te delen zijn de basis van zijn connectie met SeeHouse. 

Praktisch

De eerstvolgende Samen Socrates rond het thema “Of je het weet of niet” staat gepland op 21 juni 2022 van 18u30 tot 21u30.

De sessie zal begeleid worden door Ann en Elke. 

Locatie: Regio antwerpen

Tarief: 80 Euro excl BTW

Heb je zin om om jouw wereldbeeld en ideeën op leiderschap af te toetsen en te verruimen, maar heb je nog vragen? Meld je aan via het contactformulier en wij contacteren jou om vrijblijvend kennis te maken en te verkennen of onze Samen Socrates sessie jouw verwachtingen in kan vullen.

Ben je klaar om in te schrijven? Klik hieronder, betaal online en ontvang van ons een factuur en bevestiging met alle praktische details.